alex vinken

 

 

HANS HOORNSTRA WINNAAR
Alex Vinken Toernooi 2019

Met 7,5 punten uit 9 ronden werd Hans Hoornstra de overtuigende winnaar van deze 36e editie van het Alex Vinken Toernooi. Hans bleef een halje voor op Josef Simenon die op de tweede plaats eindigde. En zelfs een vol punt verschil met Bernd Dahm, meervoudig winnaar van dit toernooi. Bernd bezette samen met Karl Schubert de 3e plaats maar Bernd had de betere weerstandspunten.

De B-groep (rating 1600-1800) werd gewonnen door Saul de Jongh. Saul speelde een ijzersterk toernooi, 6 punten met zelfs 2 winstpartijen op resp. Bernd Dahm en Jozef Simenon!. Dat leverde hem niet alleen de eerste plek van de B-groep op maar ook de extra prijs voor de beste toernooiprestatie (+2.74).
Tweede in deze groep werd Eugene Lenssen met 5,5 punt.Ook een puike prestatie na een lang schaak-sabatical. Guus de Boer werd derde met 5 punten.

In de C-groep (rating onder de 1600) zegevierde David Ter Weele met 4 punten uit 9. Evenveel als Mathijs Saccol die ook al 6 jaar niet meer actief geschaakt had, maar toch mooi op de 2e plek eindigde. Derde werd Rob Haarsma met 3,5 punten.

Het toernooi verliep in gemoedelijke sfeer en met 33 schakers (en één schaakster) een mooi deelnemersveld.
Alle uitslagen én de eindstand is te vinden via deze link!
Meer foto's volgen morgen.